Planet Rhône

Le journal des vins de la Vallée du Rhône

Retten… Gigondas Rouge Montirius « terre des ainés »

Retten… Gigondas Rouge Montirius « terre des ainés »


Til 4 personer:

• 500 gram magert lammekød

• 2 små bøftomater

• Rucola

• Basilikum

• Gourmetsalt

• Lang peber

• 12 soltørrede tomater

• 2 spiseskefulde udstenede oliven

Variant: Denne opskrift kan laves med tykke skiver lammekølle, lammeryg eller lammefilet.

 

Skær lammekødet ud i 4-5 cm store terninger, som skæres over. På det ene stykke lægges soltørrede tomater, basilikumblade og udstenede oliven af typen taggiasche eller niçoise, hvorefter det andet stykke kød lægges ovenpå. Brunes på begge sider i en meget varm pande (det er lettere, hvis bøfferne holdes sammen med en tandstik af træ skåret til i længden). Serveres på tykke skiver bøftomat på et leje af rucola, som har fået et stænk balsamicoeddike og olivenolie. Til sidst drysses der med gourmetsalt og friskmalet lang peber.