Planet Rhône

Le journal des vins de la Vallée du Rhône

«Grenache er et stort aktiv for fremtiden for Rhône-dalen»

"Découvertes en Vallée du Rhône" 2/4


Foto: ©Thomas O’Brien

Philippe Cambie behøver ingen introduktion. Berømt ønolog og vinelsker, hans navn er ofte forbundet med nogle af de mest anerkendte vine omkring Middelhavet. Han sagde selv "Terroirist" og forsvarer ideen om at skabe vine som et billedet af oprindelsesstedet.

«Egnsproduktvine vil altid have deres plads. De bliver aldrig umoderne, men der skal tages hensyn til forbrugsmønstrene. I dag vi drikker vin hurtigere, yngre. Så vi skal tilpasse vores produkter til dette krav.»
Det er derfor op til vinbønderne og vinproducenter at forene egnsproduktvinene med forbrugernes ønsker. Ikke nogen lille sag. Men for Philippe Cambie har Rhône en stor fordel: Grenache. Med sin fyldighed og sine frugter, dens stramme tanniner og krydderier, er den faktisk i stand til at producere gode vine, der kan drikkes unge og samtidigt kan tåle at ligge. En anden positiv faktor for fremtiden er, at den passer rigtig godt til det asiatiske køkken…
For ham er der ikke tale om at erstatte en væsentlig faktor såsom Grenache for at imødegå klimaændringer. En udvikling, der ser ud til at være ganske vanskeligt at forudse, da disse årgange snarere var præget af uforudsigelige vejrforhold end af en konstant udvikling mod glød og styrke i vinene. Vingårdenes tilpasning vil foregå langsomt med tilpasning af begrænsningerne. I mellemtiden må vi igen avancere ved at forbedre produktkvaliteten, mens vi drager omsorg for vores land.
«Jeg mener, at økologisk landbrug vil få mere plads i de kommende år. Vinen er en monokultur. Så der er derfor yderligere behov for at passe jord og miljøet. Økologien forekommer mig at være det mest hensigtsmæssige for at nå derhen.»