Steen H.Rasmussen

Steen H. Rasmussen der er født i 1963, og grundlægger af virksomheden, The Wine Company, har ikke altid været en del af i vinens verden.

I 1992 fik han en Master i Fødevarevidenskab og Teknologi og fortsatte derefter med en doktorgrad i Fødevaremikrobiologi. Hans evne til at forstå og vurdere al den teknologi, som findes i et vinglas, er virkelig imponerende.
I 1996 grundlagde han sammen med sin ven, Lars Møller, The Wine Company, som har specialiseret sig inden for direkte import af vine produceret af de bedste vinavlere i Rhône-dalen, Bourgogne, Italien og Australien. Han interesserer sig i særlig grad for store vine fra Rhône-dalen, der passer perfekt til de nordeuropæiske gastronomiske traditioner, og som går lige ind hos skandinaverne (vi sætter pris på vine, der har krop, er rige på frugt og krydderier, og det hele til en fornuftig pris). I 2004 arrangerede Steen den første Rhônevinfestival (www.rhonevinfestival.dk) for professionelle, i København (Danmark).

Hvert år præsenterer en cirka tredive importører omkring 400 forskellige vine, fra diverse appellationer fra Rhône-dalen, for cirka 800 vinelskere fra Danmark og Sverige. I 2007 blev Steen tildelt den franske orden, Chevalier de l’Ordre du Mérite Agricole, af Fiskeri og landbrugsminister, hr. Dominique BUSSEREAU, for sin indsats for franske vine (især vinene fra Rhône-dalen) i Danmark.

Besøg Steen H Rasmussen