Marlene Angelloz

Efter 15 års erfaring med B2B-kommunikation (PME og international gruppe), stillede jeg min knowhow og min viden til rådighed for vinens verden. Med en kandidatgrad fra Université du Vin de Suze-la-Rousse helligede jeg mig smagens og vinens univers, vejledt af lidenskabelige professionelle (restauratører, sommelièrer, producenter). Vin har altid været at finde på bordet ved familiemåltiderne.

For bedre at kunne forstå vinen og for at lære mere tog jeg en eksamen inden for sanseanalyse og prøvesmagning, og derefter certifikat i technico-commercial (teknisk salg). Overbevidst om denne branches aktiver og muligheder var det naturligt, at jeg valgte at forene et erhverv og en lidenskab.

Jeg promoverer Grenache, denne symbolske druesort fra den sydlige Rhône-dal, over hele verden via foreningen Grenache Symposium. Grenache-druen, der er den mest plantede druesort i verden, giver meget forskelligartede hvidvine, rosévine, rødvine, hedvine (Vin Doux Naturel) og sågar mousserende vine.

Foreningen organiserer begivenheder, i løbet af hvilke producenterne præsenterer deres vine i venskabelige omgivelser (G-Nights), tekniske workshops for producenterne (G-Techs) og en stor årlig sammenkomst: Journée Mondiale du Grenache, Grenache-dagen, den 3. fredag i september. Enhver, professionel eller ikke-professionel, kan denne dag fejre denne druesort og værdsætte det store udvalg af vine fremstillet primært eller 100 % på Grenache-druen.

Da jeg er meget tæt knyttet til og en stor beundre af vinene fra middelhvasregionen, lever jeg højt på mine møder med producenter og andre og ønsker at udbrede producenternes lidenskab og arbejde til så mange som muligt. Hver flaske, der åbnes, er en ny mulighed for at deles om noget og for en selskabelig stund; hver flaske er et fund i sig selv.

Besøg Marlene Angelloz