Christophe Tassan

Christophe Tassan er født i Avignon i 1962. Han begyndte sin karriere i begyndelsen af 1980’erne i familievirksomheden “l’Auberge de France” (der blev til restauranten “Les Domaines” i 1988). Denne restaurant, der er beliggende på Place de l’Horloge i Avignon, har været drevet af hans familie siden 1928. Efter at have bestået sin baccalaureat D (fransk studentereksamen), bestod han adgangseksamen til hotelmanagementskolen, École Hôtelière d’Avignon, og derefter sit Diplôme De Sommelièr Conseil ved Université Du Vin Du Château De Suze La Rousse i 1983. Han bestod også CAP de Sommelièr, med særlig kvalifikation som kældermester. I 1987, blev han tildelt titlen som Meilleur Jeune Sommelièr de Provence (Bedste unge sommelièr i Provence) og andenplads som Meilleur Jeune Sommelièr en France (Bedste unge Sommelièr i Frankrig) i 1988. Meilleur Sommelièr du Sud Est de la France i 1992, (Bedste Sommelièr i Sydvestfrankrig i 1992), og han blev anerkendt som Maitre Sommelièr de l’union de la Sommellierie Française i 2000 og fik den højeste titel som “MOF Sommelièr” (Meilleur Ouvrier de France) i 2004.
Christophe, der er barn af Provence, og af denne fantastiske Rhône-dal, har middelhavsområdets varme og melodi i blodet.
Opvokset ved flodens breder, føler han sig privilegeret over at kunne observere, mærke og fornemme dette unikke miljø. Terroiret, vinavlerne, alle de tider hvor han har vandret rundt i vindistriktet og besøgt kældrene, alt dette har beriget hans oplæring. Høste vindruer og omdanne dem til vin er hans yndlingsbeskæftigelser. Her lærer han respekten for vinen og for naturen, og han søger uophørligt efter forståelsen for denne drik for at dele lidenskaben med kunderne i spisestuer.
Denne uudtømmelige lidenskab for vinen fører Christophe ud på rejser i hele verden for at undervise i vin (Asien, Amerika, Europa) og sprede budskabet om Côtes-du- Rhône-vinene. Han underviste selv på Université du Vin du Château de Suze la Rousse, inden han tog af sted til USA for at bestride posten som Chef-sommelièr på “Bec Fin” i Philadelphia, hos køkkenchefen Georges Perrier i 2005, og siden, i 2008, tage jobbet som vinchef (Directeur des Vins) på “Mix Las Vegas,” en restaurant i Alain Ducasse Entreprise, for endelig i 2010 at blive vinchef (Directeur des Vins) på “Mandalay Bay Resort and Casino” i Las Vegas.
Han bestyrer nu en vinkælder, der omfatter mere en 100.000 flasker, der tæller 3000 referencer fra hele verden, og lige så mange fremtidige glædelige og fælles stunder for den opmærksomme vinsmager.
Christophe, der kender den ekstraordinære evne vin har, den der kan få dig til at rejse ud eller til at genopleve de gode stunder, bevarer en særlig plads i sit hjerte og i kældrene til Côtes-du-Rhône-vinene. Han opfordrer til, at man rejser. Ofte.

Besøg Christophe Tassan