1. Syrah

  Indescriptible… et irrésistible !

  Hvilken klasse !

  Grundet dens smukke navn troede man i lang tid, at den var persisk, syrisk eller fra Siracusa. Nye analyser har gjort de muligt at finde frem til, at denne smukke drue faktisk har rødder i Savoie og Ardèche. Det er en druesort med ringe udbytte, sjælden og værdifuld, og den dyrkes kun på egnede og privilegerede terroirer. Som datter af syden har den en krydret og vovet karakter og udsøgte noter af viol, som den forstår at udtrykke i de Rhône-vine den frembringer, der er ligeså udsøgte, som de er komplekse. Mød den…

  Appellationerne

 2. I GLASSET

  En druesort med omdømme

  Sort, pebret, struktureret: Syrah er en druesort med et godt omdømme. Den giver farverige og aromatiske vine, der har et godt alkoholindhold, og er delikate skønt robuste. Dens vine, der er garvesure men med et lavt syreindhold, er velegnede til lagring. I rødvinene afgiver den frugtdufte (røde og sorte bær: hindbær, ribs, blåbær, brombær) og blomsterdufte (viol, reseda), og endda krydderier (trøffel, peber, lakrids, mentol). Druesorten producerer også nogle smukke frugtagtige rosévine. Med årene udvikler dens karakteristiske violbuket sig hen imod mere komplekse noter, hvor den blander sig med moskus, trøffel, læder, peber eller lakrids.

 3. Og Jorden

  Og jorden

  Syrah er en af de af mest symbolske blå druesorter i det nordlige Côtes-du-Rhône. Grundet sin sjældenhed bruges den kun til at fremstille bestemte store vine. Den dyrkes dog over hele verden, og den breder sig ud over mere end 140.000 ha i alt, i lande så vidt spredt som Argentina, Sydafrika, Californien, Chile, New Zealand og Mexico. I Australien er den berømt under navnet, Shiraz.

 4. PÅ VANDRING

  På spadseretur gennem vores vinmarker

  Har du lyst til at møde og opleve Syrah? Tag en spadseretur gennem vores vinmarker! Den strækker sine grønne blade og smukke skud frem, der er så skrøbelige og dunede, når de er unge. Når de er udvoksede, har bladene fem flige, og klaserne fremviser små til mellemstore druer, der er silkebløde med en dyb violet farve.