1. Grenache noir

    Den inkarnerer alene al Rhône-vinenes kraft og fylde.

    Pas på, undtagelse!

    Grenache, den mest anvendte drue i Rhône-dalen, charmerer lige så meget ved sin varme som ved sin karakters afrundethed og harmoni. Berømt for sin opretstående vækst og sine livskraftige grene, er det en polyvalent druesort, der tilpasser sig varierede terroirer. En ting er sikkert: i druesammensætningerne inkarnerer den alene al Rhône-vinenes kraft og fylde. Den er svær at modstå!

    Appellationerne

  2. I GLASSET

    Kraft, fylde og ... afrundethed

    I dens røde og brunrøde farves charmerende genskær skjuler Grenache-druen talrige fantastiske smagsoplevelser. Rosévinene er blege i farven med en silkeblød smag og rige på frugt. Grenache tilfører rødvinene en berusende fylde og aromaer af solbær og krydrede brombær. Et af de bedste beviser for dens fylde er uden tvivl dens garvesyrer, der dæmpes med alderen og afslører delikate aromaer af frugt, det omkringliggende hedelandskab, krydderier og endog velduftende peber.

  3. Og Jorden

    En druesort fra middelalderen

    Man har sagt, at Grenache Noir frem for alt er en sydlige druesort. Den kom fra Spanien (sandsynligvis fra Aragón) i middelalderen, og den tog hurtigt Rhône-dalen og resten af Sydfrankrig med storm. Ellers finder man den hovedsagelig i Spanien, hvor den stadig er den mest dyrkede druesort, særligt i Rioja og Navarre. Har du lyst til indlede en jordomrejse i dens fodspor? En sådan rejse vil bringe dig vidt omkring, for man finder den også i Italien, Grækenland, Portugal, Algeriet, Tunesien, Marokko, Californien, Argentina og i Australien.

  4. PÅ VANDRING

    Let at genkende

    Den er uden tvivl den lettest genkendelige druesort. Dens skind er hårdt, tykt og blåligt. De store klasser er fyldt med store druer, der er runde og saftige, og dens klare grønne blade er glatte og blanke. Og endelig er bladene nærmest afrundede uden de markerede flige, som man for eksempel finder hos Syrah.