Vinsobres

« Vinsobres eller sober vin, drik den sobert. »

Vinsobres’ vine takke de varierede, frugtbare og supplerende terroirers kvalitet for deres druesammensætnings yppighed.

  1. Fresh and fleshy, Vinsobres offers up an accomplished jigsaw of oak trees, hillsides, plateaux and little islands with delightful, protective shade.
    Christophe Tassan

    Sommelier Ambassadeur du Rhône

    ”Vinsobres eller sober vin, drik den sobert.” Siden 1633 har hans højærværdighed af Suarès’ valgsprog (biskop i Vaison og stor ynder af disse vine) været brugt til at beskrive denne cru fra det provencalske Drôme, der er ligeså balanceret, som den er aromatisk.

    Dyrket med lidenskab af unge vinavlere, der medbragte ny viden fra deres rejser, kan Vinsobres’ vine takke de varierede, frugtbare og supplerende terroirers kvalitet for deres druesammensætnings yppighed. Appellationens jorder, der er meget stenede, og røde til brune i farven, koncentrerer varmen, og giver mulighed for en tidlig opblomstring med en høj koncentration af druer. Appellationen, der hovedsagelig fremstilles på Grenache og Syrah, producerer rødvine med dybe farver, en kompleks og harmonisk buket og med smag af krydderier. Vinene er velegnede til lagring.

    Smagsvarianter




    For rødvinene, udgør Grenache, den traditionelle druesort for Côtes-du-Rhône-vinene, 72,34 % af beplantningen i kommunen. Syrah, der især har held på disse lidt kølige jordlodder, udgør 18,23 %. Vinsobres’ vine, der er dejlig balancerede, har silkebløde og elegante garvesyrer, hvilket garanterer et fremragende lagringspotentiale. Fede og afrundede, med en lang finish, og samtidig fyldige og kraftige, med aromaer af frisk og tilberedt frugt. Når de er unge, har de noter af kirsebær og solbær, der udvikler sig i retning af solbær- og morelkirsebærmarmelade, krydderier, peber og aromastoffer.

  2. Historien

    Vinsobres, der har tilhørt Montaubanerne, Dauphinerne, Prinserne af Orange og Urres som len, blev i første omgang koloniseret af romerne. B

    yens navn kommer af Vinzobrio, og den ældste registrerede form af navnet Vinsobres stammer tilbage fra år 1137. Navnet stammer fra det præ-keltiske vintio (højde) og det keltiske suffiks briga (bjerg)..

    Det er i 1633, at Joseph Marie de Suarès ytrer det valgsprog, der stadig den dag i dag er alle terroirets vinavleres: ”Vinsobres eller sober vin, drik den sobert.” Indtil 2006 var Vinsobres rødvine klassificeret som Côtes-du-Rhône Villages, hvor de blev den første lokale appellation i Côtes-du-Rhône i det provencalske Drôme.

    Se licitationsbetingelserne for appellationen (INAO)

    2006
    Oprettelse af AOC Vinsobres
  3. Geografi

    appellationen strækker sig på kun 7 km bjergside i kommunen Vinsobres, i det provencalske Drôme.

    Klima

    Et klima der er påvirket af Middelhavet. Somrene er varme og tørre og er forbundet med stigningen i subtropiske højtryk afbrudt af undertiden kraftige, stormfulde episoder. Kommunen Vinsobres nyder et meget højt solskinsniveau.

  4. Jorderne

    Vinsobres-højens terroir, der er beliggende nordøst/sydvest og kulminerer i mere end 500 meters højde over havoverfladen, er karakteriseret ved en stor variation af jorder: deres potentiale og deres frugtbarhed tilfører vinene al deres kompleksitet. Deres komplementaritet sikrer vinene en fantastisk harmoni.

    Kommunen Vinsobres er karakteriseret ved en fordeling af klasser med ensartede højder, fra 184 meter til 509 meter, med et gennemsnit på 325 meter.
    Appellationens terroir er beliggende mellem Valréas Miocènes sedimentære sænkning og Aygues’ sænkning – hvor middelhavsbjergstrømmen, der er millioner af år gammel, fører forvitringsmaterialer (detritus), der er revet løst fra alpeskrænterne, med sig.

    Fire typer jorder ligger her ovenpå hinanden. I 10 og 50 meters højde over Aygues’ flodleje består dette terroir af moderat skrånende afsatser eller bjergsider. Derefter følger 230 til 260 meters højde, så 260 til 350 meter og endelig over 350 meter. Højens højeste bjergsider, der dominerer de alluviale dele, består af materialer fra tidligste og mellemste miocæniske periode.

    Denne mergel, eller sandholdige saltvands- og siden fastlandsmergel, er omkranset af mergel og konglomerater fra den sidste miocæniske periode, der var særlig rig på grove elementer.

    Øverst oppe på højene finder man nogle meget stenede plateauer. Dette materiale er indsnittet og senere udfyldt i den pliocæniske periode af konglomereret mergel, omtrent nordøst for landsbyen.

  5. Nøgletal de Vinsobres

    Produktionsområde

    583 hektar

    Totalproduktion

    19 912 hl

    Farver

    • 100% Rød

    Gennemsnitligt opnået
    afkast

    34 hl/ha

    *Export figures according to the most recent research

    Source : Harvest statement 2016