Signargues

Côtes du Rhône Villages

Et vindistrikt med masser af historie, beliggende mellem pavernes by (Avignon) og Pont du Gard.

 1. High stony plateaux, stretches of river-smoothed pebbles… Signargues provides a generous terroir whose wines are subtly underscored by a strong, gentle balance.
  Christophe Tassan

  Sommelier Ambassadeur du Rhône

  Signargues, et navn der syder af syden! En tilfældighed? Vindistriktet er det sydligste af Côtes-du-Rhône Villages appellationerne. På korsvejen mellem pavernes by og den romerske akvædukt, Pont du Gard, er det også et område med masser af historie. I år 736 var stedet skueplads for et stort slag mellem Charles Martels tropper og Saracenerne, der havde besat Sydfrankrig. Ordet ”Sign” henviser til det blod, der blev udgydt under disse historiske invasioner. Hvad angår ”Argues,” så er dets etymologiske rødder den romerske by. De arkæologiske artefakter efter denne periode omfatter: en dobbeltsidet billedstøtte af Bacchus og en afbildning af Ariadne. Disse blev fundet af en arkæolog og befinder sig i dag på Louvre Museet.
  Den, der er vidne til denne fortid, er vindistriktet. Plantet i hvad der engang var et af Rhônens flodlejer, har det nu slået rødder i et af regionens mest fornemme terroirer. På sin vej ned fra alperne anbragte floden her for tusindvis af år siden valsede småsten, der var blevet gjort røde af jernoxid. Vinplanterne, der er anlagt i dette materiale, producerer her kun store rødvine, der er subtile, elegante og fornemme. Det altid tilstedeværende hedelandskab tilfører vinene ekstra af de særegne aromaer af underskov og sorte bær. For at kunne nyde vinene når de er bedst, skal de have lov til at lagre i 2 til 5 år.

  Smag og aromaer
  AOC’en er kun gældende for rødvinene. Druesammensætning skal indeholde 50 % Grenache, sammen med Syrah og/eller Mourvèdre, der ikke må udgøre mere end 20 %. Appellationens vine skal indeholde minimum 12,5 % alkohol.

 2. Historien

  Signargues højslette blev koloniseret af romerne. Arkæologiske artefakter fra den tid, såsom den dobbeltsidede billedstøtte af Bacchus og afbildningen af Ariadne, står i dag på Louvre Museet i Paris.
  Signargues indtager sin plads i historien i år 736 med Charles Martels sejr over Saracenerne. For at fejre mindet om denne bedrift fik den franske konge bygget et kapel tilegnet Saint-Jean des Vignes.
  Vindistriktet fik i 2005 tildelt appellationen Côtes-du-Rhône Villages med geografisk benævnelse.


  Se licitationsbetingelserne for appellationen (INAO)

  2005
  Oprettelse af AOC Signargues
 3. Geografi

  Vindistriktet Signargues strækker sig ud over 4 kommuner: Domazan, Estézargues, Rochefort du Gard og Saze.

  Klima

  Gennemsnitlig beliggende i en højde på 150 meter over Rhônen er her et typisk middelhavsklima, varmt, tørt og meget påvirket af Mistralvinden.

 4. Jorderne

  Terrasser af valsede småsten på sand eller mergel fra pliocæntiden, der er gjort røde af jernoxid.

 5. Nøgletal de Signargues

  Produktionsområde

  355 hektar

  Totalproduktion

  13 620 hl

  Farver

  • 100% Rød

  Gennemsnitligt opnået
  afkast

  38 hl/ha

  *Export figures according to the most recent research

  Source : Harvest statement 2016