Séguret

Côtes du Rhône Villages

Denne landsby, der ligger op ad en høj, er klassificeret som, ”smukkeste landsby i Frankrig.”

 1. Tucked against the hillside to better protect its vines, Séguret offers wines that match its geographical site. Well-built and structured, to stand the test of time. Unusually charismatic, they jealously give up little parcels of their history.
  Christophe Tassan

  Sommelier Ambassadeur du Rhône

  Séguret, det er en landsby, der går opad! Beliggende op ad en høj og klassificeret som, ”smukkeste landsby i Frankrig,” kræves der her gode ben for at nå toppen. Smalle gyder og stræder, små stenhuse og pladser og torve badet i solens lys; når man ankommer, ser man, at det er et sted, der har bevaret al sin charme. Og Séguret, betyder det ikke ”sikker” på provencalsk? Der er også en anden grund til at denne by, der har haft appellationsstatus siden 1967, vinder vinelskernes hjerter.
  Rødvinene, der er mindre kraftige end deres nærmeste naboers, Cairanne, Rasteau eller Plan-de- Dieu, er elegante og friske, hvilket er meget værdsat i disse sydlige vindistrikter. De kombinerer som oftest appellationens tre terroirer: de frugtbare terrasser i Ouvèze-dalen, bjergsiderne af leret kalksten der indeslutter landsbyen, og på bagsiden af sidstnævnte, de fattigere bjergsider der består af stejle og magre jorder. En variation af jorder, som vinavlerne forener i deres druesammensætninger, for at give deres vine den kompleksitet og balance, der er påkrævet af appellationens kanoner. Rosévinene og hvidvinene har også en særlig friskhed. De har en buket, der hælder mod eksotisk frugt og hvide blomster.

  Smag og aromaer
  Appellationens rødvine består af mere end 70 % Grenache, sammen med Syrah og Mourvèdre (minimum 20 % af druesammensætningen). Det er vine, der har en dyb mørkerød farve, der funkler. Buketten er fuld af noter af vanilje og mokka, efterfulgt af aromaer af marmelade og lakrids. Smagen er fed og koncentreret, og garvesyrerne varer ved med anstrøg af ristede kaffebønner.

  Rosévinenes druesammensætning skal overvejende bestå af Grenache, sammensat med Syrah og Mourvèdre, (mere end 20 % af druesammensætningen), og appellationens andre tilladte druesorter (Cinsault osv.) skal være begrænset til 20 %. Dette giver ikke-mousserende vine med en klar lyserød farve. Buketten er en munter blanding af engelsk slik og knuste jordbær, og smagen er fed med aromaer af røde bær.

  Appellationens hvidvine består hovedsagelig af Roussanne og Marsanne. De er smukke vine med en strågul farve og en blød buket, meget frugtagtig med noter af lyse ferskner, pærer og citrusfrugtaromaer. Smagen er meget fed med en dejlig aromatisk finesse.
  Minimumsalkoholprocenten for appellationens rødvine skal være 12,5 %, og 12 % for rosévinene og hvidvinene.

 2. Historien

  Spor efter den romerske kolonisering i Séguret fremlægger de første beviser for vindyrkning i regionen. Her har man fundet et alter dedikeret til Silvanus, hvor guden vises med en bødkers hammer. Med klostret Prébayons grundlæggende charter i 611 dokumenteres vindistriktets tilstedeværelse i regionen for første gang.
  Séguret så vindyrkningen udvikle sig fra det 10. århundrede, under Greverne af Toulouse og derefter Prinserne af Orange. I det 18. århundrede blev Comtat pavens ejendom. Dokumenter fra perioden omtaler vinen fra Séguret som ‘vin de requête’ (efterspurgte vin) takket være dens omdømme.
  Det første vinavlerlav blev ledet af en kvinde, ”baylesse,” og blev stiftet i Séguret i 1685. Ségurets vinavlere genoplivede denne organisation i 1985 under navnet, Confrérie des Chevaliers du Gouste-Séguret Compagnons de Saint-Vincent.

  Vindistriktet fik tildelt appellationen Côtes du Rhône Villages Séguret i 1967.


  Se licitationsbetingelserne for appellationen (INAO)

  1967
  Oprettelse af AOC Séguret
 3. Geografi

  Vindistriktet strækker sig udelukkende ud over kommunen Séguret, for foden af Dentelles de Montmirail i Vaucluse-departementet.  Klima

  Klassisk middelhavsklima under påvirkning af Mistralvinden.

 4. Jorderne

  Appellationens terroir består af bjergsider og terrasser af lerede kalksten, såvel som stenede terræner.

 5. Nøgletal de Séguret

  Produktionsområde

  442 hektar

  Totalproduktion

  16 898 hl

  Farver

  • 92% Rød
  • 4% Hvid
  • 4% Rosé

  Gennemsnitligt opnået
  afkast

  38 hl/ha

  *Export figures according to the most recent research

  Source : Harvest statement 2016