Rochegude

Côtes du Rhône Villages

Der var engang… Rochegude, historien om et borg

  1. With considerable panache, the village of Rochegude stands guard over its vines, whose fine and fruity wines symbolise the harmony of simplicity.
    Christophe Tassan

    Sommelier Ambassadeur du Rhône

    Der var engang… Rochegude, en borg, hvis historie begyndte for lang tid siden på et klippefuldt og stenet bjergmassiv, der dominerede en stor slette, der i dag er dækket af vinranker. I begyndelsen hed dette område ”Roche Aigues.” Det blev siden i den romerske periode til ”Roche Acuta,” for derefter at blive til, som sproget udviklede sig, Rochegude. Det var en højborg for vindyrkning ved Rhônen og producerede vine, der var særdeles værdsatte af romerne. Kejser Domitian nævner dem flere gange. Hans intendant Cassius Severianus, hvem han gav opgaven at genoprette de galliske vinmarker, boede der. Et bevis for dette er, at stadig den dag i dag er der en vinplante med navnet "La Cassieuse.” I det 18. århundrede blev der sat skub i vindistriktets ry under tilskyndelse fra Markisen af Acqueria. Denne sidstnævnte, en forstandig vindyrker, indførte Tinto og Xérès vinplanter (Sherry) af allerbedste kvalitet fra Spanien. Denne konstante forbedring af kvaliteten førte frem til klassificeringen af Rochegude som Côtes-du-Rhône Villages Communal i 1966.
    Dette vindistrikt, der er plantet i lette og kiselholdige jorder, producerer i dag lækre, friske og frugtagtige rødvine, der kan nydes, mens de er helt unge. Det har også opnået et solidt ry for sin produktion af rosévine. De har en buket af røde bær, hindbær og ribs og en forfriskende afrundet smag.

    Smag og aromaer




    Appellationens rødvines druesammensætning skal hovedsagelig indeholde Grenache, sammen med minimum 20 % Syrah og/eller Mourvèdre. Resultatet er tunge vine, meget farverige og strukturerede, der kan lagres i adskillige år. Deres noter af moden frugt udvikler sig med tiden hen imod grillede og træagtige aromaer.
    For hvidvinene skal Grenache Blanc, Clairette Blanche, Marsanne Blanche, Roussanne Blanche, Bourboulenc Blanc og Viognier Blanc udgøre mere end 80 % af druesammensætningen. Det er balancerede og frugtagtige vine, med en dejlig styrke med frugtagtige noter.
    Minimumsalkoholprocenten for appellationens rødvine er 12,5 %, hvor den er 12 % for rosévinene og hvidvinene.

  2. Historien

    Vindistriktet Rochegude, der allerede var værdsat i den romerske periode (et dekret fra kejser Domitian henviser til dette), ophører ikke på noget tidspunkt med at producere vine med et godt omdømme.
    I det 18. århundrede giver Markisen af Acqueria en ny tilskyndelse til vindistriktet og forbedrer kvaliteten.
    Rochegudes vinavleres konstante arbejde for kvalitetsforbedring gjorde, at de fik deres vine klassificeret som Côtes-du-Rhône Villages med geografisk benævnelse i 1967.
    Se licitationsbetingelserne for appellationen.


    Se licitationsbetingelserne for appellationen (INAO)

    1967
    Oprettelse af AOC Rochegude
  3. Geografi

    Vindistriktet strækker sig kun ud over en kommune, Rochegude, i det sydlige Drôme.

    Klima

    Et klima der er påvirket af Middelhavet med påvirkningen fra Mistralvinden.

  4. Jorderne

    Rødler, let og gennemtrængelig sandsten og kiselholdige områder.

  5. Nøgletal de Rochegude

    Produktionsområde

    154 hektar

    Totalproduktion

    6 015 hl

    Farver

    • 99% Rød
    • 1% Hvid

    Gennemsnitligt opnået
    afkast

    39 hl/ha

    *Export figures according to the most recent research

    Source : Harvest statement 2016