Massif d’Uchaux

Côtes du Rhône Villages

I totusind år har dette bakkede, meget skovbevoksede bjergmassiv været helliget vindyrkning.

  1. A mosaic of soils, the Massif d’Uchaux is at once impetuous and lively, complex and consistent, offered and hidden, and yields subtle, appealing wines.
    Christophe Tassan

    Sommelier Ambassadeur du Rhône

    I totusind år har dette bakkede, meget skovbevoksede bjergmassiv været helliget vindyrkning. Vinavlerne, der arbejder på det, har omhyggeligt defineret dets grænser for kun at holde på de bedste jordlodder. De ligger op ad bjerget i etager, der dækker 750 hektarer, i hjertet af et landskab, der er rigt på fauna og flora.
    Den berømte naturforsker og entomolog, Jean-Henri Fabre, valgte i sin tid Massif d’Uchaux som sit foretrukne forsknings- og observationsterræn. Unikt for det sydlige Côtes-du-Rhône er, at vinplanterne her er plantet på grundfjeldene og nærer sig i rødgule sandstensjorder, beriget med elementer af kisel og kalksten. Vinprofilen, 100 % rødvine, viser dette miljøs ejendommelighed. Vinene har en buket fuld af aromaer af små røde bær (hindbær, jordbær) og delikate blomsternoter (rose, viol). Men, det er smagen, der udtrykker al deres originalitet, naturlige friskhed og flygtighed. Deres udsøgte og fornemme garvesyrer harmonerer med en krydret smag af kanel og muskatnød. Udstyret med en rigtig god surhedsgrad kan de lagres lidt, inden de sættes på bordet.

    Smag og aromaer




    Côtes-du-Rhône Villages Massif d’Uchaux AOC er kun gældende for rødvinene. Vinene består hovedsagelig af Grenache Noir (minimum 50 %), sammen med Syrah eller Mourvèdre (skal som minimum udgøre 20 %), tilbyder et rigt og komplekst aromatisk register og en subtil mineralsk kvalitet, der understøttes af en struktur af udsøgte og fornemme garvesyrer. Det er vine, der er produceret af vinavlere, der lægger vægt på at udtrykke kvintessen ved deres terroir, og det er vine, der har en bemærkelsesværdig friskhed i munden, men som også har en hærdet karakter, der gør dem velegnede til lagring.

  2. Historien

    Vinens historie i Massif d’Uchaux går tilbage til den romerske periode, hvor regionen blev krydset af Via Agrippa, der forbandt Lyon med Arles. De historiske kilder bekræfter, at handlen med vin blev tilladt i Mondragon-kommunen i 1290. De først beskatninger af vin begyndte at dukke op i det 15. århundrede, hvilket vidner om vigtigheden af denne ressource.
    En del af vindistriktet Massif d’Uchaux fik tildelt appellationen Côtes-du-Rhône i 1937. I 1983 var vinene kendt under appellationen Côtes-du-Rhône Villages, og vindistriktet Massif d’Uchaux fik i 2005 tildelt appellationen Côtes-du-Rhône Villages med geografisk benævnelse.


    Se licitationsbetingelserne for appellationen (INAO)

    2005
    Oprettelse af AOC Massif d’Uchaux
  3. Geografi

    Vindistriktet strækker ud over kommunerne Lagarde-Paréol, Mondragon, Piolenc, Sérignan du Comtat og Uchaux i Vaucluse-departementet.

    Klima

    Et klima der er påvirket af Middelhavet med et landskab på meget skovbevoksede bjergesider, 100 til 280 meter over havoverfladen.

  4. Jorderne

    CoMassif d’Uchaux terroiret, der er dannet i den ældste kridttid og frem til slutningen af den mezosoiske tidsalder, består hovedsagelig af meget stenet kalksten. Dets righoldighed af kisel- og kalkholdige sandsten tilfører appellationen dens særlige karakter. Vinmarkerne er her plantet på bjergesider, der vender mod syd, hvilket gør, at stenene ophober varme, hvilket sikrer vinplanterne en god vækst og modningsproces. Der er en balanceret vandtilførsel, der sikrer en optimal udvikling af aromaer.

    Appellationens vinavlere er meget engagerede i at fremme biodiversitet, og de søger at få deres aktiviteter til at fungere sammen med regionens flora og fauna. De tager aktiv del i at styrke dette terroirs særlige karakter.

  5. Nøgletal de Massif d’Uchaux

    Produktionsområde

    201 hektar

    Totalproduktion

    6 670 hl

    Farver

    • 100% Rød

    Gennemsnitligt opnået
    afkast

    33 hl/ha

    *Export figures according to the most recent research

    Source : Harvest statement 2016