Gadagne

Côtes du Rhône Villages

I hjertet af vindistriktet ligger Châteauneuf-de-Gadagne, en bjerglandsby, der er et billede på den provencalske kultur.

 1. Vindistriktet, der er beliggende ved indgangen til Avignon, tilbyder fantastiske udsigter ud over Avignon, og byens Palais de Papes, Vallée de la Durance i syd, Monts du Vaucluse og Luberon i øst, Rhône floden i vest og sletterne Comtat Venaissin og Ventoux i nord.

  I hjertet af vindistriktet ligger Châteauneuf-de-Gadagne, en bjerglandsby, der er et billede på den provencalske kultur. I 1854 var landsbyen vidne til Félibriges begyndelse, bevægelsen til forsvar for den provencalske kultur, der blev startet på initiativ af Frédéric Mistral og 6 andre forfattere og digtere. Det var ved et Félibres møde, at Frédéric Mistral modtog "Coupo Santo" fra en delegation af catalanske forfattere og politikere i 1867. Som tak skrev han digtet "Coupo Santo", der skulle blive den provencalske hymne, og også Rhône-dalens.

  Smagsvarianter
  Vinene, der udelukkende er rødvine, er udviklet på basis af Grenache, sammensat med Syrah og Mourvèdre.
  Vindistriktets vine har en rubinrød farve med mere eller mindre intenst genskær. Noter af lynghede og krat er fremtrædende i alle vinene. Noter af lakrids og peber forstærkes med årene, og den krydrede side er gennemgående i alle vinene.

 2. Histoire

  Vinens tilstedeværelse i Châteauneuf-de-Gadagne daterer tilbage til år 500 e.v.t. Der er registreret salg af vine fra Gadagne i det 15. århundrede.
  Fra år 1575 samledes en lovgivende forsamling for at fastsætte, dagen fra hvilken indbyggerne havde lovhjemmel til at høste druer. Således har hensynet til kvaliteten lige fra middelalderen været en vigtig bestræbelse for vinavlerne fra Chateauneuf-de-Gadagne.

  Stadigvæk ud fra et kvalitetshensyn blev der i midten af 1980erne skabt et eksperimentelt vindistrikt. Dette har gjort det muligt at observere karakteristikaene for appellationen Côtes du Rhônes vine, ved at samle alle varieteterne, der var AOC-berettigede, og således opnå den optimale kvalitet.

  Anstrengelserne for at forbedre vinenes kvalitet er anerkendt, og vindistriktet anlagt ved Chateauneuf-de-Gadagne opnåede appellationen Côtes du Rhône i 1937, derefter appellationen Côtes du Rhône Villages i 1997 og endelige Côtes du Rhône Villages Gadagne i 2012.

  2012
  Oprettelse af AOC Gadagne
 3. Géographie

  Bjerglandsbyen Châteauneuf-de-Gadagne, der ligger på Rhône flodens venstre bred og er bygget som et amfiteater, ligger nogle kilometer fra Côtes du Rhônes hovedstad, Avignon.
  Appellationens vindistrikt Gadagne strækker sig ud over 5 kommuner i Vaucluse: Caumont-sur-Durance, Châteauneuf-de-Gadagne, Morières-lès-Avignon, Saint-Saturnin-lès-Avignon og Vedène.

  Klima

  Klimaet er et typisk middelhavsklima, nogle gange med kraftige storme, uregelmæssigt nedbør og en tør og varm periode.

 4. Les sols de Gadagne

  Vindistriktet består af et langt plateau af valsede småsten, med en gennemsnitlig beliggenhed i 115 meters højde.

 5. Les chiffres de Gadagne

  Produktionsområde

  64 hektar

  Totalproduktion

  2 116 hl

  Farver

  • 100% Rød

  Gennemsnitligt opnået
  afkast

  33 hl/ha

  *Export figures according to the most recent research

  Source : Harvest statement 2016