Côtes du Rhône Villages

De la générosité et du caractère !

Côtes du Rhône Villages vindistriktet, der ligger i den sydlige del, strækker sig over Rhône-flodens terrasser og de aflejrede strækninger, eller også over skråningerne af forskellige bakker, der på hver top huser en bjerglandsby.

  1. Think “Villages” and a host of personalities, all with different faces, materialises. What diversity! Each wine is home to a village’s soul – the soul of the terroir and the grape-grower, a soul that touches the senses and the mind.
    Christophe Tassan

    Sommelier Ambassadeur du Rhône

    Côtes du Rhône Villages vindistriktet, der ligger i den sydlige del, strækker sig over Rhône-flodens terrasser og de aflejrede strækninger, eller også over skråningerne af forskellige bakker, der på hver top huser en bjerglandsby.

    Vinstokkene




    For rødvinene, Grenache minimum 50%, Syrah og/eller Mourvèdre minimum 20%, andre vinstokke, der er godkendt af appellationen maksimum 20%.
    For rosévinene, Grenache minimum 50%, Syrah og/eller Mourvèdre minimum 20%, andre godkendte vinstokke: maksimum 20%, hvide vinstokke maksimum 20% (Grenache, Clairette, Marsanne, Roussanne, Bourboulenc og Viognier). For hvidvinene, hvid Grenache, hvid Clairette, hvid Marsanne, hvid Roussanne, Bourboulenc, Viognier, andre godkendte hvide vinstokke maksimum 20%.
    Rødvinene er gode og styrkende, og passer fortrinligt til vildt, til stuvede retter fra Provence, til alle farserede grøntsager, til tilberedninger med trøffel.
    Disse "elegante og fine" vine er ideelle med gastronomiske salater, slagteaffald (kalvelever, nyrestykker, brisler), andebryst, kalv, flæskesteg, lammeragout eller også sammen med hårde eller middelhårde oste.

    Hvidvinene, der dufter af blomster, passer perfekt sammen med varme eller kolde skaldyr, fjerkræ med flødesovs, kaninfrikassé og alle de forskellige oste, med blå skimmel og friske gedeoste.

    Rosévinene, med frugtagtige noter, ledsager fortrinligt alle rå grøntsager, blandede salater, kyllingefileter, pålægsvarer, grillstegt kød og alle eksotiske retter.

  2. Historie

    Bekendtgørelsen dateret 2. november 1966, med tillæg af den 25. august 1967 har oprettet A.O.C appellationen Côtes du Rhône Villages, der nu består af 95 kommuner.

    Se licitationsbetingelserne for appellationen (INAO)

    1966
    Oprettelse af AOC Côtes du Rhône Villages
  3. Geografi

    Appellationens 95 kommuner er underdelt i vindistriktets 4 sydlige afdelinger: Ardèche, Drôme,
    Gard og Vaucluse.

    Klima

    Middelhavsklima. Vindistriktet er vugget af mistral-vinden der renser luften, og det nyder godt specielt af et utroligt gunstigt klima med fire årstider: to tørre sæsoner (en kort om vinteren og en meget lang om sommeren) og to regnfulde sæsoner, en om efteråret (med rigelige regnfald) og en om foråret. Sommeren er varm og tør, takket være de stigende subtropiske anticykloner , afbrudt af tordenvejr, ser sommetider er ret voldsomme. Vinteren er mild. Det regner og sner ret sjældent.

  4. Jorderne

    Terrænerne er de samme som i appellationen A.O.C. Côtes du Rhône, men de medregnede kriterier, klima og jord, har en større indflydelse, i henhold til appellationens strængere produktionsregler. Sædvanligvis er vinene, der gror på de stenholdige kalkagtige lerbunde koncentrerede, styrkende, farvede, rigelige, fyldige med en kraftig duft. Vinen der gror på de magre og stenholdige terræner er behagelige, elegante, fine og med smag af friske druer.

  5. Nøgletal de Côtes du Rhône Villages

    Produktionsområde

    8 627 hektar

    Totalproduktion

    338 452 hl

    Farver

    • 96% Rød
    • 3% Hvid
    • 1% Rosé

    Gennemsnitligt opnået
    afkast

    39 hl/ha

    *Export figures according to the most recent research

    Source : Harvest statement 2016