Clairette de Bellegarde

Vin ample et distingué

Her henter vinplanterne deres styrke og kraft i den stenede jord, der ligger ovenpå et lerlag, der opvarmer og væder sin udvalgte drue, Clairette Blanche.

 1. Vindistriktet Clairette-de-Bellegarde, der er nabo til Costières-de-Nîmes distriketet, er beliggende ved indgangen til Camargue, midtvejs mellem Beaucaire og Saint-Gilles. Her henter vinplanterne deres styrke og kraft i den stenede jord, der ligger ovenpå et lerlag, der opvarmer og væder sin udvalgte drue, Clairette Blanche.

  Dette terroir befinder sig i på område med traditioner og karakter. Hvert år, i begyndelsen af maj, læses messen på provencalsk ved foden af Bellegarde-tårnet, og i oktober går landsbyens indbyggere i optog klædt i folkedragter. Her kan man også se Camargues-løbene, og tyre-løbene, (lâchers de taureaux), og højsommeren har musik på programmet med, Festival international de guitare (International guitarfestival).

  Clairette-de-Bellegarde er en fyldig og elegant vin med en skinnende gul farve, når den er ung.

  Det er et ikke særlig kendt vindistrikt og en fin vin, der vil henrykke de, der leder efter noget særligt.

  Smagsvarianter
  AOC’en Clairette-de-Bellegarde, der udelukkende producerer hvidvine, bruger udelukkende Clairette Blanche. Det minimalt tilladte alkoholindhold er fastsat til 11 %. Det er vine, der bør nydes, mens de er unge, for deres noter af blomster og mandel.


 2. Historien

  Dette terroir, der blev koloniseret af grækerne fra Rhodos i midten af det 8. århundrede f.kr., blev meget tidligt associeret med vindyrkning i romerrigets æra.
  I middelalderen udviklede Malteserordenens munke (Johanniterordenen) vindistriktet Saint-Gilles-du-Gard. I det 14. århundrede var vinene fra Saint-Gilles, Nîmes og Costière meget velansete ved det pavelige hof i Avignon.
  Clairette-de-Bellegarde har været klassificeret som AOC siden 1949 og i dag produceres denne vin af 15 vinavlere, nogle kooperativt andre individuelt.


  Se licitationsbetingelserne for appellationen (INAO)

  1949
  Oprettelse af AOC Clairette de Bellegarde
 3. Geografi

  Dette vindistrikt, der er meget opdelt, omfatter Clairette-parceller, der nogen gange er meget gamle (1940). Hele vindistriktet befinder sig på Bellegarde-terrassen, der er beliggende 60 meter over havoverfladen. Vinplanterækkerne er her plantet sammen med cypresser, oliven- og abrikostræer.

  Klima

  Typisk middelhavsklima der mildnes af Mistralvindens og nordenvindens påvirkning.

 4. Jorderne

  Terroirets valsede småsten giver druerne mulighed for en optimal modningsproces og perfekt dræning, i tilfælde af overskydende vand. Det er lerjord med et stort indhold af kiselholdige skærver (60 % af skærverne i jordens øverste lag).

 5. Nøgletal de Clairette de Bellegarde

  Produktionsområde

  8 hektar

  Totalproduktion

  287 hl

  Gennemsnitligt opnået
  afkast

  36 hl/ha

  *Export figures according to the most recent research

  Source : Harvest statement 2016