Château-Grillet

Pas på, sjælden oplevelse!

For det første er den med sine 3,5 hektar den mindste appellation i Rhône-dalen.

 1. Château Grillet boasts chiselled, fragile, precious vineyards with a unique mineral complex, and recreates this rare elegance in the bottle.
  Christophe Tassan

  Sommelier Ambassadeur du Rhône

  Pas på, sjælden oplevelse! Château-Grillet producerer en unik hvidvin, næsten mytisk i mange henseender. For det første er den med sine 3,5 hektar den mindste appellation i Rhône-dalen.
  Dette vindistrikt, der er beliggende på Rhônens højre bred, rager ud over floden og former et perfekt amfiteater, der åbner sig mod sydøst og bades i det varme solskin. Kun en eneste druesort er plantet her, den elegante Viognier-drue. Dens terroir er karakteriseret ved en let, fragmenteret jord, der er rig på glimmer. Produceret af bare en eneste høstende ejer, er denne elegante vin karakteriseret ved sine aromaer, der er honningsøde og frugtagtige (fersken og abrikos), blandet med en subtil syrlighed og en cremet konsistens.

  SMAGSVARIANTER
  Château-Grillet er udelukkende udviklet på basis af Viognier-druen, der er en robust druesort. Den er rig på alkohol og giver vinene en god afrundethed og blomsteraromaer (viol, hvidtjørn, akacie), og, som de ældes, aromaer af honning, moskus, fersken og tørret abrikos. Det er disse sidste noter, der bedst karakteriserer AOC’ens vine.

 2. Côte-Rôtie Historien

  Dette vindistrikt har eksisteret siden romertiden. Det nævnes ofte i rejsebeskrivelser og af vinelskere fra det 17. og det 18. århundrede. I dag har denne berømte lille vingård én ejer. Château-Grillet fik AOC-status i 1936.


  Se licitationsbetingelserne for appellationen (INAO)

  1936
  Oprettelse af AOC Château-Grillet
 3. Géografi

  AOC'en produceres på kun én vingård, der strækker sig ud over dele af de to kommuner Saint-Michel-sur-Rhône og Vérin. Det er beliggende i Loire-departementet og udfolder sig på Rhônens højre bred, syd for byen Vienne.

  Klima

  Et klima der er påvirket af Middelhavet. Dets terroir, der er beliggende stik syd, er meget solrigt og er beskyttet imod vindende fra nord.

 4. Jorderne

  Terroirerne af granitsand stammer fra gnejsiske ændringerne i grundfjeldene og nødvendiggør opdæmning med små mure. Dette særpræg tilfører dette vindistrikt et bemærkelsesværdigt terrasselandskab.

 5. Château-Grillet Nøgletal

  Produktionsområde

  3 hektar

  Totalproduktion

  62 hl

  Gennemsnitligt opnået
  afkast

  21 hl/ha

  *Export figures according to the most recent research

  Source : Harvest statement 2016