Cairanne

Un grain d'élégance

En charmerende landsby med et velduftende hedelandskab.

 1. Concealed by a melodious landscape, Cairanne reveals an astonishing fullness, carefully structured, with a velvet-lined finish.
  Christophe Tassan

  Sommelier Ambassadeur du Rhône

  Cairanne, med de solbeskinnede bjergsider, det duftende hedelandskab og en skælmsk flod, der ændrer ortografien, er en charmerede landsby, der afsløres, når man drejer om en stenet bjergtinde, og fængsler de besøgende, der forføres af dens røde, rosé og hvide vine. Appellationens trumfkort: En ”landsby"-karakter der er holdt ved lige gennem generationer af vinavlere, samt et varmt og tørt klima der giver vine med rige og harmoniske aromaer.

  Druesorterne og vinstokkene
  Appellationen Cairanne, der er beliggende på grænsen til to områder, bringer den nordlige Rhône og dens Syrah sammen med de så sydlige druer, Grenache og Mourvèdre.
  Rødvinen: Minimum 50 % Grenache, minimum 20 % Syrah og/eller Mourvèdre, appellationens andre tilladte druesorter må maksimalt udgøre 20 %.
  Rosévinene: Samme proportioner som for rødvinene, og grønne druer (Grenache, Clairette, Marsanne, Roussanne, Bourboulenc og Viognier) må ikke overstige 20 %.
  Hvidvinene: Grenache Blanc, Clairette Blanche, Marsanne Blanche, Roussanne Blanche, Bourboulenc Blanc, Viognier Blanc, andre grønne druesorter må maksimalt udgøre 20 %. Hvidvinene fremstilles på basis af Grenache, Clairette, Roussanne, Marsanne, Bourboulenc og Viognier, der tilfører dufte af citrusfrugt, lyse frugter (frugter med lyst frugtkød) og blomster (akacie, hvidtjørn og viol).

 2. Historien

  I 1929 ønskede en lille gruppe vinavlere, deriblandt hr. Rieu, der var positiv indstillet over for baron Leroys politik, at organisere sig for fremtiden og fastsætte flere målsætninger, som havde til formål at beskytte vinproducenternes interesser og arbejde hen imod at opnå AOC-status og sikre promoveringen af landsbyens vine. Det er således det, der fører til, at det selv samme år bliver La Cave Coopérative (Kooperative Vinkældre) stiftet, såvel som Le Syndicat Général des Vignerons des Côtes du Rhône.

  Appellationen, der blev givet navnet Côtes-du-Rhône Cairanne i 1953, får i 1967 tildelt appellationen Côtes-du-Rhône Villages Cairanne.


  Se licitationsbetingelserne for appellationen (INAO)

  1967
  Oprettelse af AOC Cairanne
 3. Geografi

  Landsbyen Cairanne er beliggende i Haut Vaucluse, lige i nærheden af Enclave des Papes ved grænsen til Drôme-departementet.

  Klima

  Klassisk middelhavsklima

 4. Jorderne

  Appellationen Cairanne råder over 3 komplementære jorder, der tilfører dens vine en stor forskelligartethed. Udflugt til landsbyens vingårde.
  Kalkholdig hvid ler og en kold jord, der giver robuste, kraftige, vine med stærke garvesyrer, der er karakteriseret ved meget dybe farver. Det er vine, der er meget velegnede til lagring.
  Rødler giver meget fyldige vine, der har buket og en overflod af aromaer.
  Aygues-flodens fluvio-glaciale terrasser er interessante grundet deres afrundethed og deres smidighed, som de giver til vinene.

 5. Nøgletal de Cairanne

  Produktionsområde

  853 hektar

  Totalproduktion

  30 194 hl

  Farver

  • 96% Rød
  • 4% Hvid

  Gennemsnitligt opnået
  afkast

  35 hl/ha

  *Export figures according to the most recent research

  Source : Harvest statement 2016