Beaumes de Venise

Rigt og værdifuldt terroir.

Vinmarker og olivenlunde mødes her på en jord, der er passet af vinavlerne, der driver et velgennemtænkt jordbrug med en kærlighed til et usædvanligt, rigt og værdifuldt terroir.

  1. A child of the Dentelles de Montmirail hill range, Beaumes-de-Venise is endowed with a tremendous terroir. A contrast of honey and ruggedness, of peacefulness and strength… a paradise never lost.
    Christophe Tassan

    Sommelier Ambassadeur du Rhône

    Dette frugtbare vindistrikt, hvis landskab minder om det toskanske, producerer Beaumes-de-Venise-vinene. Vinmarker og olivenlunde mødes her på en jord, der er passet af vinavlerne, der driver et velgennemtænkt jordbrug med en kærlighed til et usædvanligt, rigt og værdifuldt terroir.
    Navnet "de Venise," der fremkalder mange romantiske billeder, har dog intet at gøre med byen Venedig. Det er en forvrængning af "de Venisse," hvilket vil sige: "du Comtat Venaissin” (fra det Venaissiske Grevskab) eller "Comtat Avignonnais" (Avignonske Grevskab). Dette terroir, der er beliggende ved foden af de stenede Dentelles de Montmirail, der blev formet i juratiden, består af tre typer jorder, og navnlig af et fremspring af klipper, ”triassen,” der giver en ekstraordinær jord, der giver mulighed for dyrkningen af en ejendommelig vin. Denne AOC, der blev klassificeret som Cru i 2005, producerer rødvine med intense farver, fra ceriserød til purpurrød, og den berømte hedvin (vin doux naturel), Muscat (se beskrivelsen for Muscat Beaumes-de-Venise).

    Smagsvarianter




    AOC’ens vine får deres karakter fra en druesammensætning, hvoraf de to primære er Grenache, der udgør minimum 50 % af druesammensætningen, og Syrah, der udgør 25 til 50 % af druesammensætningen.
    Grenache Noir, der er rig på fenoler, tilfører noter af røde bær, lakrids og krydderier. Syrah tildeler farven, et aromatisk potentiale og en lang finish. Mourvèdre kompletterer de to første druer ved at tilføre meget komplekse aromaer af sorte bær, læder og underskov. Endelig er der de sekundære druesorter såsom Cinsault, Carignan, Counoise, såvel som grønne druer, der er godkendt til maksimalt at udgøre 10 % af appellationen, der giver et særligt præg, der kunne synes at være vinavlerens signatur.

  2. Historien

    De første muskatdruer blev plantet i Beaumes omkring 600 f.kr. af de græske nybyggere. Fra 1309 ejede Pave Clement V og det Apostolske Kammer (Chambre apostolique) en muskatlund. Selvom middelalderens religionskrige kraftigt reducerede vindistriktet, indtog de adelige regelmæssigt muskatvinen. I 1957 sluttede Beaumes-de-Venise sig til Côtes-du-Rhône produktionsområdet. I 1978 fik Beaumes-de-Venise vinavlerne adgang til den højeste kategori og kunne producere Côtes-du-Rhône Villages Beaumes-de-Venise. Den 9. juni 2005, fik rødvinen produceret i Beaumes-de-Venise officiel rang af Côtes du Rhône Cru.

    Se licitationsbetingelserne for appellationen (INAO)

    2005
    Oprettelse af AOC Beaumes de Venise
  3. Geografi

    appellationen er beliggende i kommunerne Beaumes-de-Venise, Lafare, La Roque-Alric og Suzette, i Vaucluse-departementet.

    Klima

    Et klima der er påvirket af middelhavsklimaet, varmt, men beskyttet imod Mistralvinden af højdeforskellen (bjergmassivet Dentelles de Montmirail).

  4. Jorderne

    Beaumes-de-Venise-vinene kommer fra tre store terroirer, der giver denne cru hele dens personlighed.

    Trias
    Trias er navnet på den mesozoiske tidsalders ældste periode. Normalt findes de jordlag, der stammer fra denne tidsalder i regionen, på 1500 meters dybde. Dentelles de Montmirails fremkomst gjorde det muligt for disse depoter at stige op til overfladen rundt om byen Suzette, ved en form for sammenpresning kaldet ”Diapir de Suzette,” der er unik for Rhône-dalen.
    De jorder, der kan dyrkes, findes naturligvis i de blødeste passager. Det er jorder, der er grundede og består af fin, okkerfarvet jord. Denne farve afslører tilstedeværelsen af jern. Denne jord bliver hård under tørker, men den har spalter, der gør, at den vedbliver at være porøs, hvilket er tilstrækkelig for trævlerødderne til at kunne trænge igennem. Med en meget lav frugtbarhed gør disse jorder det muligt for de plantede vinstokke hverken at blive udsat for stress, tørke eller fugt.

    Hvide jorder fra kridttiden
    I kommunen Roque-Alric er jorden mergelholdig leret kalksten. Grundfjeldene har en grålig farve med en anelse rødt, når de indeholder jern.
    Det resulterer i en sidestilling af mergel med et stenet dække og jorder på grundede kalklag. For at udvikle sig her skal vinplantens rødder sprede sig ud over kalkblokkene, hvorfra de udvinder de mineralsalte, der er nødvendige for deres vækst. Dette terroir, der primært dyrkes på terrasser, modtager en maksimal solbelysning, hvilket passer perfekt for de to primære druer, Grenache og Syrah.

    Grå jorder fra juratiden
    Beliggende nord for landsbyen Lafare og stødende op til Dentelles de Montmirail massivets sydøstlige bjergside, består dette terroir hovedsagelig af sort mergel fra juratiden (Malm, Oxfordien). De består af slik (leraflejringer), ler og sand.
    Rødderne kan let trænge igennem, og de når hurtigt frem til rigtig jord. Bjergsiderne er beskyttede imod Mistralvinden af Dentelles de Montmirail. Deres beliggenhed, der er øst-sydøst, giver dem mulighed for en optimal solbelysning og sikrer dem en ensartet modningsproces.

  5. Nøgletal de Beaumes de Venise

    Produktionsområde

    635 hektar

    Totalproduktion

    21 747 hl

    Farver

    • 100% Rød

    Gennemsnitligt opnået
    afkast

    34 hl/ha

    *Export figures according to the most recent research

    Source : Harvest statement 2016